Esittely

WellDressage on vuonna 2007 perustettu hevosalan yritys jonka toiminta pitää sisällään täysihoitopaikkojen tarjoamisen yksityishevosille, pienryhmätunteja, ratsutuspalveluita ja kouluvalmennustunteja.

Hevosten ruokinnan, hoidon ja valmennuksen suunnitteluun on mahdollista saada apua ja ratsukoille voidaankin tehdä kokonaisvaltaisia valmennussuunnitelmia.

Varsojen ja nuorten hevosten alkukoulutukseen sekä tapahtumien valmisteluun tarvittavaan koulutukseen ja harjoitteluun on tallista mahdollista saada apuja tai jättää valmistelu ja esittäminen meille kokonaisuudessaan. 

Pienryhmätunnit

Ajatus opetushevosten hankinnasta lähti alkujaan siitä, että valmennettavilla oli osalla tarvetta päästä ratsastamaan muillakin kun vain omalla hevosellaan. Toisaalta täysihoitoasiakkailla oli tarvetta käydä omalla hevosella useamminkin tunneilla, mutta sopivaa kaveria tunneille ei löytynyt. Ratsastuskouluoppilaat osaltaan toivovat usein pienempiä ryhmiä joissa opetus on tehokkaampaa.

Lopputuloksena syntyi ajatus valmennus-/ ratsastuskeskuksesta jossa ratsastajat voivat osallistua tunneille joko omilla hevosillaan tai tallin opetushevosilla. Ja kun ajatusta vielä hieman hiottiin, päästiin lopputulokseen että tunnit ratsastetaan arkisin joko yksityistunteina tai kahden hengen pienryhmissä, tarkoituksena se ettei tunnit kuitenkaan merkittävästi ajoita tallin muuta ratsastusta. Kaikille tunneille voi siis osallistua joko omalla hevosellaan tai tallin opetushevosilla.

Jasmin Varsta

Koulutustaustaltani olen ratsastuksenohjaaja, SRL:n I-tason valmentaja ja vuonna 2018 valmistuin hevosalan toiminnan johtamisen erikoisammattitutkinnosta tallimestariksi. Tallimestari on asiantuntija hevosten hoidon, valmennuksen ja käsittelyn saralla. Lisäksi olen opiskellut hevosten kinesioteippausta Rock Tape FMT Equine I ja II kurssin verran, ja sitä on tarkoitus opiskella lisää käytännön ja koulutusten myötä. 

Hevosalan koulutukseni olen käynyt Ypäjällä vuosien 2004 ja 2018 välillä. Työn alla on tällä hetkellä myös kasvatustieteiden perusopinnot Jyväskylän yliopistossa. 

Olen kouluratsastaja ja sitä kautta valmentaminen ja hevosten kouluttaminen painottuu kouluratsastukseen. Niin valmentamisessa kuin hevosten kouluttamisessa edetään perinteisen eurooppalaisen (saksalaisen) koulutusskaalan mukaan. Kaikkea toimintaa ohjaa vahvasti hevosten hyvinvointi ja hyvät hevosmiestaidot. Ratsastuksen onnistumiseen vaaditaan aina paljon muutakin kuin pelkkää ratsastusta.

Hevosalalla olen työskennellyt aikanaan eri nimikkeillä tallissa, ratsastuskouluissa, yksityistalleissa ja hevosten kasvatukseen painottuvissa talleissa. Ratsastuksenopetuksen tehtävissä, sekä kouluratsastuksen valmentajana ja ratsuttajana olen työskennellyt säännöllisesti vuodesta 2005. Reilun 10 vuoden ajan olen toiminut hevosalalla yrittäjänä.

Erityisesti sydäntäni lähellä on hevosten kouluttaminen ja niiden hyvinvoinnin edistäminen hoidon ja ratsastuksen kautta. Oikein työstetty, terve hevonen tekee mielellään työnsä ja edistyy koulutuksen myötä, sellainen hevonen on myös ratsastajalleen miellyttävä työstää. Oikealla perustyöskentelyllä hevoset liikkuvat oikein päin, kehittyvät ja pysyvät terveenä. Tätä ymmärrystä haluan opettaa myös oppilailleni ja tehdä ratsastuksesta muutakin kun teknisen suorituksen. Hevosista saa parhaimman suorituksen irti kun sen saa työskentelemään ratsastajansa puolesta, siihen kannattaa jopa käyttää hetki aikaa.