Esittely

WellDressage on vuonna 2007 perustettu hevosalan yritys jonka toiminta pitää sisällään täysihoitopaikkojen tarjoamisen yksityishevosille, pienryhmätunteja, ratsutuspalveluita ja kouluvalmennustunteja.

Hevosten ruokinnan, hoidon ja valmennuksen suunnitteluun on mahdollista saada apua ja ratsukoille voidaankin tehdä kokonaisvaltaisia valmennussuunnitelmia.

Varsojen ja nuorten hevosten alkukoulutukseen sekä tapahtumien valmisteluun tarvittavaan koulutukseen ja harjoitteluun on tallista mahdollista saada apuja tai jättää valmistelu ja esittäminen meille kokonaisuudessaan. 

Pienryhmätunnit

Pienryhmätunnit ovat 2-4 ratsastajan tunteja, lisäksi tallilla pidetään lähes päivittäin yksityistunteja. Paritunnit ovat erittäin intensiivisiä, valmennustyyppisiä tunteja joissa päästään korjaamaan hyvin yksilöllisesti ratsastajia. Harjoitusten suhteen paritunneilla joudutaan tekemään kompromisseja vain vähän, voidaan harjoitella juuri niitä asioita kun ratsastajille on tarpeen. Tällä hetkellä paritunnit ovat tallimme vakiokausitunteja, suuremmat ryhmäkoot tilataan erikseen.

Yksityistunneilla harjoitellaan ratsastajan toiveiden ja tarpeiden mukaisia tehtäviä, niissä voidaan korjata vinouksia ja istuntavirheitä kaikessa rauhassa tai käsitellä esimerkiksi ratsastajien mahdollisia pelkotiloja. Tai sitten vaan treenata omassa rauhassa. Yksityistunteja voi ratsastaa irtotunteina esim. normaalin viikkotunnin lisäksi, tai varata vakipaikan yksityistuntina.


Jasmin Varsta

Koulutustaustaltani olen ratsastuksenohjaaja, SRL:n I-tason valmentaja ja vuonna 2018 valmistuin hevosalan toiminnan johtamisen erikoisammattitutkinnosta tallimestariksi. Tallimestari on asiantuntija hevosten hoidon, valmennuksen ja käsittelyn saralla. Lisäksi olen opiskellut hevosten kinesioteippausta Rock Tape FMT Equine I ja II kurssin verran, ja sitä on tarkoitus opiskella lisää käytännön ja koulutusten myötä. 

Hevosalan koulutukseni olen käynyt Ypäjällä vuosien 2004 ja 2018 välillä. Työn alla on tällä hetkellä myös kasvatustieteiden perusopinnot Jyväskylän yliopistossa. 

Olen kouluratsastaja ja sitä kautta valmentaminen ja hevosten kouluttaminen painottuu kouluratsastukseen. Niin valmentamisessa kuin hevosten kouluttamisessa edetään perinteisen eurooppalaisen (saksalaisen) koulutusskaalan mukaan. Kaikkea toimintaa ohjaa vahvasti hevosten hyvinvointi ja hyvät hevosmiestaidot. Ratsastuksen onnistumiseen vaaditaan aina paljon muutakin kuin pelkkää ratsastusta.

Hevosalalla olen työskennellyt aikanaan eri nimikkeillä tallissa, ratsastuskouluissa, yksityistalleissa ja hevosten kasvatukseen painottuvissa talleissa. Ratsastuksenopetuksen tehtävissä, sekä kouluratsastuksen valmentajana ja ratsuttajana olen työskennellyt säännöllisesti vuodesta 2005. Reilun 10 vuoden ajan olen toiminut hevosalalla yrittäjänä.

Erityisesti sydäntäni lähellä on hevosten kouluttaminen ja niiden hyvinvoinnin edistäminen hoidon ja ratsastuksen kautta. Oikein työstetty, terve hevonen tekee mielellään työnsä ja edistyy koulutuksen myötä, sellainen hevonen on myös ratsastajalleen miellyttävä työstää. Oikealla perustyöskentelyllä hevoset liikkuvat oikein päin, kehittyvät ja pysyvät terveenä. Tätä ymmärrystä haluan opettaa myös oppilailleni ja tehdä ratsastuksesta muutakin kun teknisen suorituksen. Hevosista saa parhaimman suorituksen irti kun sen saa työskentelemään ratsastajansa puolesta, siihen kannattaa jopa käyttää hetki aikaa. Heli Lappalainen

Olen koulutukseltani koulutettu hieroja (urheiluhieroja), urheilufysioterapeutti sekä personal trainer. 

Lisäkoulutuksien kautta olen hankkinut lisää osaamista laajasti liikunnan- ja hyvinvoinnin aloilta, ja olen käynyt myös mm. Ratsastajan Kuntotestaaja- koulutuksen. 

Opiskelen parhaillaan Jyväskylän Yliopistossa terveys- ja aikuiskasvatustieteitä, pitkän ajan tavoitteena valmistua Terveystieteen maisteriksi opettajalinjalta. Opiskelen myös hevostalouden perustutkintoa Harjun oppimiskeskuksessa, josta valmistun ajallaan ratsastuksenohjaajaksi.

Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä lapsesta saakka. Matkan varrelle on mahtunut vuokra- ja ylläpitohevosia, kolme omaa hevosta, satoja ratsastuskilpailuja joista merkittävä osa esteratsastuksessa (loput kouluratsastuksessa sekä käyttöluokissa eli ohjasajossa), nuorten hevosten kouluttamista, ongelmatapausten ratkomista, oman hevostallin pyörittämistä, sekä lukematon määrä tunteja kentän laidalla eritasoisia ratsastajia opettaen.
Myös erityisratsastajien kanssa työskentelystä on kertynyt vuosien kokemus. Aloitin työskentelyn erityislasten- ja nuorten kanssa ollessani vielä fysioterapiaopiskelija. Suoritin viimeisen harjoitteluni ratsastusterapiapalveluita tarjoavassa yrityksessä, jossa pääsin lähietäisyydeltä näkemään ja oppimaan, miten huikeita asioita hevosen liike ja läsnäolo voivatkaan saada aikaan. Tästä innostuneena aloin tarjoamaan erityislasten- ja nuorten (mukana myös muutamia aikuisia) erityishevos- ja ratsastuspalveluita.