Esittely

WellDressage on vuonna 2007 perustettu hevosalan yritys. Toiminta painottuu  ratsastuskoulutoimintaan pienryhmätuntien merkeissä, valmentamiseen ja hevosten kouluttamiseen. Talli- ja pihattopaikkoja on tarjolla Hyvinkää-Nurmijärven rajalla sijaitsevalla Ilomäen ratsutilalla ja ratsastuskoulutoimintaa pienryhmissä Hyvinkään Kirvunkylässä. 

Tunneista kerrotaan arkemmin täällä.

Yksityishevosten omistajille on tarjolla talli- ja pihattopaikkoja Ilomäen Ratsutilalla. Tallilla on mahdollisuus säännölliseen valmennukseen ja ratsutuspalveluiden ostoon. Hevosten ruokinnan, hoidon ja valmennuksen suunnitteluun on mahdollista saada apua ja ratsukoille voidaankin tehdä kokonaisvaltaisia valmennussuunnitelmia.

Varsojen ja nuorten hevosten alkukoulutukseen sekä tapahtumien valmisteluun tarvittavaan koulutukseen ja harjoitteluun on tallista mahdollista saada apuja tai jättää valmistelu ja esittäminen meille kokonaisuudessaan. 

Jasmin Varsta

Koulutustaustaltani olen ratsastuksenohjaaja, SRL:n I-tason valmentaja ja vuonna 2018 valmistuin hevosalan toiminnan johtamisen erikoisammattitutkinnosta tallimestariksi. Tallimestari on asiantuntija hevosten hoidon, valmennuksen ja käsittelyn saralla. Lisäksi olen opiskellut hevosten kinesioteippausta Rock Tape FMT Equine I ja II kurssin verran, ja sitä on tarkoitus opiskella lisää käytännön ja koulutusten myötä. 

Hevosalan koulutukseni olen käynyt Ypäjällä vuosien 2004 ja 2018 välillä. Työn alla on tällä hetkellä myös kasvatustieteiden perusopinnot Jyväskylän yliopistossa. 

Olen kouluratsastaja ja sitä kautta valmentaminen ja hevosten kouluttaminen painottuu kouluratsastukseen. Niin valmentamisessa kuin hevosten kouluttamisessa edetään perinteisen eurooppalaisen (saksalaisen) koulutusskaalan mukaan. Kaikkea toimintaa ohjaa vahvasti hevosten hyvinvointi ja hyvät hevosmiestaidot. Ratsastuksen onnistumiseen vaaditaan aina paljon muutakin kuin pelkkää ratsastusta.

Hevosalalla olen työskennellyt aikanaan eri nimikkeillä tallissa, ratsastuskouluissa, yksityistalleissa ja hevosten kasvatukseen painottuvissa talleissa. Ratsastuksenopetuksen tehtävissä, sekä kouluratsastuksen valmentajana ja ratsuttajana olen työskennellyt säännöllisesti vuodesta 2005. Reilun 10 vuoden ajan olen toiminut hevosalalla yrittäjänä.

Erityisesti sydäntäni lähellä on hevosten kouluttaminen ja niiden hyvinvoinnin edistäminen hoidon ja ratsastuksen kautta. Oikein työstetty, terve hevonen tekee mielellään työnsä ja edistyy koulutuksen myötä, sellainen hevonen on myös ratsastajalleen miellyttävä työstää. Oikealla perustyöskentelyllä hevoset liikkuvat oikein päin, kehittyvät ja pysyvät terveenä. Tätä ymmärrystä haluan opettaa myös oppilailleni ja tehdä ratsastuksesta muutakin kun teknisen suorituksen. Hevosista saa parhaimman suorituksen irti kun sen saa työskentelemään ratsastajansa puolesta, siihen kannattaa jopa käyttää hetki aikaa.