Kesän 2021 kurssit


WellDressagen kesäkurssit 2021 ovat varattavissa Hopotin kautta. 

Kurssit ratsastetaan joko yksityistunteina tai 2 hengen ryhmissä, esittelyissä kerrotaan kurssien ryhmäkoko.

Kursseille voi osallistua myös omalla hevosella, olethan siinä tapauksessa yhteydessä sähköpostitse/ yhteydenottolomakkeella (yhteystiedot sivulla). 

Kaikki kurssit voi maksaa joko Hopotin joustavilla maksutavoilla, tai Smartumin/ Eazybreikin/ePassin/Edenredin liikuntasaldoilla tai seteleillä. 

Kurssien varaukset Hopotin kautta:

https://hopoti.com/fi-fi/stable/WellDressage/booking?view=month&part=1&day=2019-07-09&cal=all

Jos haluat maksaa kurssin liikuntasaldolla otathan yhteyttä sähköpostilla/ puhelimitse. 

Varatessa kurssista maksetaan varausmaksu 50-75€/kurssi. Varaus on sitova, koronarajoitukset huomioiden. Jos kesälle tulee koronarajoituksia kurssin ajankohdan aikaan, kurssi lähtökohtaisesti siirretään. Jos kurssi joudutaan perumaan, maksetaan varausmaksu takaisin.

KESÄKUU

Istuntakurssi Rock Tape I 7-10.6 .2021 

 4 paikkaa tunnit ratsastetaan YKSITYISTUNTEINA Kurssi on täynnä!

Kurssin hinta 225€/ ratsastaja 

sis. 2h teoriaa, kinesioteippauksen ja 3h ratsastusta

Pelkälle teoriatunnille + kinesioteippaukseen osallistuminen 45€/ henkilö

Taso 1-4

Istuntakurssi I harjoitellaan perusistuntaa, korjaten ratsastajan ryhtiä ja vinouksia. Kurssi aloitetaan maanantaina istunnan teoriatunnilla ja ratsastajien ryhdin korjauksella kinesioteippien avustuksella. 

Teoriatunnin pitää OMT fysioterapeutti Sofie Henriksson ja teippaukset tekee teoriatunnin yhteydessä FMT Equine Pro Jasmin Varsta

Tunnit ratsastetaan ma-ke klo 17-21 tai 16-20 välillä, jokainen ratsastaja voi sopia itselleen sopivimman ajankohdan tunnilleen. Tuntiajat tulevalle viikolle sovitaan teoriapäivänä.

Tunnit ratsastetaan yksityistunteina, joista ratsastaja on liinan päässä noin 25-30 minuuttia tunnistaan, alku ja loppuverryttely ratsastetaan normaaliin tapaan, ilman liinaa. 

Liinassa ratsastaja voi keskittyä vain omaan istuntaan ja sen korjaamiseen opettajan huolehtiessa hevosen hallinnasta.

Kurssin oppilaat voivat olla hyvin eri tasoisia, sillä kaikki ratsastus tapahtuu yksityistunteina eikä oppilaiden keskenäiset tasoerot vaikuta oman tunnin kuvaan. 

Istunta ja apujen käyttö 28.6-1.7 

6 paikkaa hinta 160€/ ratsastaja 

sis.2h teoriaa, 3h ratsastusta paritunteina

Taso 2-4 oppilaat jaetaan sopiviin tasoryhmiin tunneille

Pelkälle teoriatunnille osallistuminen 25€/ henkilö

Kurssin ensimmäisenä päivänä on teoriaa (opettaja näyttää käytännössä ratsastaen) apujen käytön ajoittamisesta ja istunnan vaikutuksesta apujen käyttöön, kesto noin 2h. 

Teoriatunti pidetään klinikkamuotoisena, jossa opettaja näyttää ratsain kurssin aiheen mukaisia tehtäviä. Oppilaat voivat esittää teorian aikana kysymyksiä joihin opettaja voi sanallisen vastauksen lisäksi näyttää asian ratsain. Ratsastajille on tärkeää sanallisen selvityksen lisäksi nähdä asioita myös käytännössä toteutettuna ja teoriatunnilla tähän on mahdollisuus paneutua.

Muina päivinä (ti-to) ratsastetaan kahden ratsukon ryhmissä klo 16-20 tai 17-21 välisenä aikana. Tuntiajat jaetaan kurssin ensimmäisenä päivänä.

Tunneilla harjoitellaan tehtäviä ratsastajien oman taitotason mukaisesti, istunnan ja epujenkäytön yhteistyön näkökulmasta. Monesti apujenkäyttö saattaa muuten mennä oikein mutta ratsastaja vastustaa omia apujaan istunnallaan. Tunnin tehtävissä kiinnitetään erityisesti huomiota siihen että ratsastaja tehtävissä viestittää samoja apuja istunnallaan kun apujen käytöllään. Tunnit ratsastetaan kiirreettömässä ilmapiirissä ja tehtävät käydään huolellisesti läpi. 

HEINÄKUU

Istuntakurssi Rock Tape II 5-8.7.2021 

sis.2 h teoriaa, kinesioteippauksen ja 3h ratsastusta parituntina hinta 175€ ratsastukset klo ti-to klo 16-20 tai 17-21 välillä, 6 paikkaa. 

Teoriaosuuden ratsastajan ryhdistä ja ryhdin korjaamisesta pitää OMT Fysioterapeutti Sofie Henriksson. Luennolle voi osallistua myös kurssille osallistumattomat.

Istuntakurssin ensimmäisenä päivänä käydään läpi ratsastajien ryhtiä ja ryhdin virheiden korjauksia, samalla tehdään kinesioteippaukset ryhdin korjaamiseksi. Teippaukset helpottavat ryhdin korjaamista hevosen selässä, ja yleensä pysyvät hyvin noin 5 päivän ajan. Teippeinä käytetään Rock Tapen laadukkaita kinesioteippejä. 

Kurssilla harjoitellaan aktiivista istuntaa ja istunnalla hevoseen vaikuttamista. Tunnit ratsastetaan paritunteina ja ne ovat kestoltaan 60 min. 

19-22.7.2021 Perusratsastus/ hevosen läpiratsastus 

4 paikkaa, paritunnit

Hinta 160€/ ratsastaja sis. 2 tuntia teoriaa ja 3 tuntia ratsastusta

Taso 2-4 oppilaat jaetaan sopiviin tasoryhmiin kurssille

Pelkälle teoriatunnille osallistuminen 25€/ henkilö

Kurssin ensimmäisenä päivänä on teoriaa (opettaja näyttää käytännössä ratsastaen) jossa opetaja näyttää ratsain mitä läpiratsastus on, miten se vaikuttaa hevosen liikkumiseen ja mitä läpiratsastuksen aikana tapahtuu, kesto noin 2h.

Teoriatunti pidetään klinikkamuotoisena, jossa opettaja näyttää ratsain kurssin aiheen mukaisia tehtäviä. Oppilaat voivat esittää teorian aikana kysymyksiä joihin opettaja voi sanallisen vastauksen lisäksi näyttää asian ratsain. Ratsastajille on tärkeää sanallisen selvityksen lisäksi nähdä asioita myös käytännössä toteutettuna ja teoriatunnilla tähän on mahdollisuus paneutua rauhassa käytännön esimerkein.

Kurssilla tehdään harjoitteita joilla hevonen saadaan ratsastajan avuille ja liikkumaan oikein päin. Harjoitusten myötä hevonen saadaan liikkumaan ratsastajan avuilla, pohkeen ja ohjan väliin ja taipumaan oikeaoppisesti. 

Tehtävät suhteutetaan ratsastajien tasoon ja tuntiparit jaetaan ratsastajien tason mukaan. Ensimmäisen päivän teoriatunnin yhteydessä jaetaan ratsastajat ryhmiin ja sovitaan kunkin parin ratsastusajat.