Pienryhmätunnit

Pienryhmätunnit

Yritys tarjoaa pienryhmätunteja erityisesti kouluratsastuksessa. Hevoset on hankittu ajatellen laadukasta harrastamista jossa ratsastajat pääsevät etenemään tavoitteidensa mukaisesti. Kaikki hevoset ovat laadultaan riittäviä esimerkiksi 2-tasolla kilpailemiseen. Hevosia läpiratsastetaan säännöllisesti ja osaa jatkokoulutetaan ja/ kilpailutetaan tallin puolesta.

Hevosia hoidetaan niiden tarpeiden mukaisesti, jokaiselle on tehty yksilölliset ruokintasuunnitelmat, niiden ratsastukselliset tavoitteet on mietitty hevosta kehittäviksi ja terveyttä ylläpitäviksi. Kaikki hevoset työskentelevät niille sopivilla varusteilla ja niitä hierotaan ja hoidetaan optimaalista palautumista ajatellen. Hevoset kengitetään ammattitaitoisen sepän toimesta ja ne raspataan, rokotetaan ja madotetaan säännöllisesti. Kaikki hevoset pitävät vähintään yhden vapaapäivän viikossa ja ne ulkoilevat sopivien kavereiden kanssa kokopäiväisesti.

Opetus

Opetus painottuu apujen käyttöön, apujen oikeaan ajoitukseen, niiden yhdistämiseen ja ratsastajan oikeaan istuntaan. Perusratsastus on nimensä mukaisesti koko ratsastuksen perusta. Ratsastajan oikea istunta ja apujen käytön oikea ajoitus ja sitä kautta ratsukon tasapaino, ovat yksinkertaisuudessaan kaiken ratsastuksen perusta. Kauden alussa käydään jokaisen oppilaan kanssa läpi tulevan kauden ratsastukselliset tavoitteet ja tehdään suunnitelma kuinka niihin päästään.

Opettaminen on valmennusluontoista, jossa otetaan huomioon hevosen sen hetkinen koulutustaso, ikä ja harjoittelun tarve, yhdistettynä ratsastajan tasoon, apujen käyttöön ja kehittämisen kohteisiin. Ratsastajien kanssa käydään kauden alussa läpi tulevan kauden tavoitteet ja kehittämisen kohteet, ja niiden mukaan tehdään ratsastajille myös hevosvalinnat yhteisymmärryksessä ratsastajien kanssa. On hyvä harjoitella erilaisilla hevosilla, mutta vastapainona on tavoitteellista ratsastusta ajatellen hyvä työskennellä pidempiä pätkiä saman hevosen kanssa.

Hevosten hyvinvointi on tärkeää, myös opetushevosten kohdalla. Kilpailuvalttimme onkin harrastaa laadukkailla ja hyvinvoivilla hevosilla, tasokkaassa opetuksessa. 

Tunteja on mahdollista varata arkisin myös päiväsaikaan. 

Hopotissa voit tutustua tuntitarjontaan ja varata paikkasi tunneille!

Ratsastajia ei ole vakuutettu tallin puolesta, talli suosittelee ottamaan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

Yksityistunnit

Yksityistunnit pidetään ratsastajan toivomilla harjoituksilla/ tavoitteilla, joko kertaluontoisesti tai kausi/ kymppikortilla. Yksityistunteja voi varata niin ilta- kuin päiväsaikaan 

Pienryhmätunnit

Ryhmätunnit ovat kooltaan 2-4 ratsastajan tunteja. Pienryhmissä opettaminen on yksilöllisempää ja tasoryhmien muodostaminen helpompaa. Oppilaat saavat tunneilla enemmän opettajalta henkilökohtaista opetusta. 

Ratsastajat voivat varata myös esim. kaveriporukan kanssa oman vakiotunnin. 

Maastot

Maastoilla on max. 4 ratsukkoa.

Tallin läheisyydessä on mukavia, autottomiakin maastoreittejä, joilla voi rauhassa ratsastaa. Maastot voivat pituudeltaan olla 1-2 h mittaisia. Myös opettajan kanssa kahdestaan ratsastettavia leppoisia maastoretkiä voi varata.