Pienryhmätunnit

Pienryhmätunnit

WellDressage tarjoaa pienryhmätunteja pääpainon ollessa kouluratsastuksessa. Ratsastajien toiveiden mukaan kausitunneilla käydään myös maastossa, harjoitellaan maapuomein, kavaletein ja estein. Tunnit voivat koostua kuitenkin myös kouluratsastuksesta ja silloin tällöin rennoista maastolenkeistä.

Hevoset tunneille on hankittu ajatellen laadukasta harrastamista, jossa ratsastajat pääsevät etenemään tavoitteidensa mukaisesti. Tarkoittaen sitä että hevosten läpiratsastuksen taso pidetään sellaisena että ne ratsastajien onnistuessa vastaavat apuihin oikein, palkitsevat siis ratsastajan oikeasta ratsastuksesta.

Hevoset ovat herkkäsuisia ja sopivalla eteenpäinpyrkimyksellä varustettuja. Tunneilla harjoitellaan paljon apujenkäyttöä ja istuntaa.Uusien oppilaiden kanssa alkutyöskentely on hyvin pitkälti hyvän perusratsastuksen harjoittelua, ratsastajien taso huomioiden.

Alkeistunneilla käytettävät hevoset kestävät ratsastajien tahattomia apuja paremmin ja ovat anteeksiantavaisempia ratsastajille, samat hevoset ovat osaavien ratsastajien kanssa hyvinkin herkkiä ratsastaa. Kaikki hevoset eivät käy kaikilla tunneilla, siitä syystä että osa hevosista eivät osaa suhtautua oikein vielä hevosen selässä oloa harjoitteleviin ratsastajiin. Ensiarvoisen tärkeää on aina pitää tunnit turvallisina ratsastajille ja oikeilla hevosvalinnoilla päästään vaikuttamaan tähän asiaan.

Alkeistunteja on tarjolla vain rajoitetusti, yksityis- tai paritunteina. 

Opetus

Opetus painottuu suurelta osin apujen käytön harjoitteluun, istunnan korjaamiseen ja hyvään perusratsastukseen. Perusratsastuksen ollessa kunnossa on myöhemmin temppujakin helppo tehdä. Tunneilla harjoitellaan paljon oikeaa tuntumaa, korjataan ratsastajien vinouksia ja istuntavirheitä sekä opetellaan ratsastamaan hevosta tasapainoisesti.

Opettaminen on valmennusluontoista ja ratsastajien kanssa käydään kauden alussa läpi tulevan kauden tavoitteet ja kehittämisen kohteet ja toiveet. Valmennusluontoisessa ratsastuksessa puhutaan säännöllisesti tapahtuvasta ratsastuksesta jossa tavoitteet ovat selkeitä ja nousujohteisia, tavotteiden mukaisesti on tärkeää ratsastaa riittävästi. 

Ratsastajat voivat olla tasoltaan kaikkea alkeisratsastajista eteenpäin, tärkeintä on halu oppia.

Ratsastuksen lisäksi tärkeässä roolissa on hyvät hevosen käsittely- ja hevosenlukutaidot. Ratsastukseen vaaditaan ymmärrystä niin hevosen liikkumisesta, fysiikasta kun hevosen psyykkeestä. Näitä asioita tunneilla sivuutetaan usein ja säännöllisin väliajoin pyritään pitämään eriaiheisia kursseja.

On hyvä harjoitella erilaisilla hevosilla, mutta vastapainona on tavoitteellista ratsastusta ajatellen hyvä työskennellä pidempiä pätkiä saman hevosen kanssa, siksipä ratsastajille kokeilemalla etsitään mieluisat hevoset jotka auttavat ratsastajaa pääsemään tavoitteisiinsa. Ratsastuskertojen määrä on myös oleellisessa osassa kehittymistä, kerran viikossa ratsastettaessa voidaan ajatella ylläpidettävän taitoja, 2-3 kertaa viikossa ratsastettaessa voidaan olettaa tapahtuvan hieman suurempaa kehitystä.

Hevosten hyvinvointi on tärkeää, meille se on koko toiminnan lähtökohta. Se ei ole aina helppoa ratsastajalle, mutta ihminen on velkaa hevoselle hyvää ratsastusta ja oikeaa käsittelyä, niinpä me työskentelemme sitä kohti, ratsastajien hyvinvointia unohtamatta. 

Hyvinvoiva ratsastaja on ratsuhevosen suurimpia hyvinvoinnin edistäjiä. Kauttamme löydät myös laajan tukiverkoston oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

Ryhmäkoot

Tunnit ratsastetaan kahden ratsukon tunteina tai yksityistunteina. Poikkeuksena tenavatunnit joissa on kolme osallistujaa.

Varaukset

Tallin tunnit ovat varattavissa Hopotin varauskalenterin kautta. Huomioithan varatessa että varaat tunnin oikealla hinnalla, omalla hevosella tunneille osallistuminen on erihintaista kun tallin hevosella osallistuttaessa.

Jos toivot tuntia jollekin muulle ajankohdalle kuin varauskalenterista löytyvälle ajalle, olethan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Yhteydenotot

Puhelinaika tuntitiedusteluille arkisin klo 14-15 p. 050 - 414 71 82 sähköposti: info@welldressage.fi

Tunteja on mahdollista varata arkisin myös päiväsaikaan.

Hopotissa voit tutustua tuntitarjontaan ja varata paikkasi tunneille!

Ratsastajia ei ole vakuutettu tallin puolesta, talli suosittelee ottamaan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

Yksityistunnit

Yksityistunnit pidetään ratsastajan toivomilla harjoituksilla/ tavoitteilla, joko kertaluontoisesti tai kausi/ kymppikortilla. Yksityistunteja voi varata niin ilta- kuin päiväsaikaan 

Pienryhmätunnit

Ryhmätunnit ovat kooltaan 2 ratsastajan tunteja. Pienryhmissä opettaminen on yksilöllisempää ja tasoryhmien muodostaminen helpompaa. Oppilaat saavat tunneilla enemmän opettajalta henkilökohtaista opetusta. 

Maastot

Maastoilla on max. 4 ratsukkoa.

Tallin läheisyydessä on mukavia, autottomiakin maastoreittejä, joilla voi rauhassa ratsastaa. Maastot voivat pituudeltaan olla 1-2 h mittaisia. Myös opettajan kanssa kahdestaan ratsastettavia leppoisia maastoretkiä voi varata.