Pienryhmätunnit

Pienryhmätunnit

WellDressage tarjoaa pienryhmätunteja pääpainon ollessa kouluratsastuksessa. Hevoset on hankittu ajatellen laadukasta harrastamista, jossa ratsastajat pääsevät etenemään tavoitteidensa mukaisesti. 

Hevosia läpiratsastetaan säännöllisesti, ja osaa jatkokoulutetaan ja/ kilpailutetaan tallin puolesta. Hevoset on tarkoitus pitää mahdollisimman herkkinä avuille ja oikeaoppisesti ratsastettuina. Hyvin ratsastetut hevoset reagoivat ratsastajan oikeisiin apuihin oikein. Toki ne silloin myös vaativat oikeaa apujenkäyttöä ja tasapainoista istuntaa ratsastajilta. Erityisesti tuntumalle ja kädelle hevoset ovat herkkiä ja miellyttävän kevyitä ratsastaa. 

Alkeistunneilla käytettävät hevoset kestävät ratsastajien tahattomia apuja paremmin ja ovat anteeksiantavaisempia ratsastajille. Herkemmät hevoset eivät tee lainkaan vähän ratsastaneiden ratsastajien tunteja.

Alkeistunteja on tarjolla vain rajoitetusti, yksityis- tai paritunteina. 

Opetus

Opetus painottuu suurelta osin apujen käytön harjoitteluun, istunnan korjaamiseen ja hyvään perusratsastukseen. Perusratsastuksen ollessa kunnossa on temppujakin helppo tehdä. Tunneilla harjoitellaan paljon oikeaa tuntumaa, korjataan ratsastajien vinouksia ja istuntavirheitä sekä opetellaan ratsastamaan hevosta oikeaan balanssiin.

Opettaminen on valmennusluontoista ja ratsastajien kanssa käydään kauden alussa läpi tulevan kauden tavoitteet ja kehittämisen kohteet. Valmennusluontoisessa ratsastuksessa puhutaan säännöllisesti tapahtuvasta ratsastuksesta jossa tavoitteet ovat selkeät. Tavoitteita kohti harjoitellaan tarvittavia asioita nousujohteisesti.

Ratsastajat voivat olla tasoltaan kaikkea alkeisratsastajista eteenpäin, tärkeintä on halu oppia.

Ratsastuksen lisäksi tärkeässä roolissa on hyvät hevosen käsittely- ja hevosenlukutaidot. Ratsastukseen vaaditaan ymmärrystä niin hevosen liikkumisesta, fysiikasta kun hevosen psyykkeestä. Näitä asioita tunneilla sivuutetaan usein ja säännöllisin väliajoin pyritään pitämään eriaiheisia kursseja.

On hyvä harjoitella erilaisilla hevosilla, mutta vastapainona on tavoitteellista ratsastusta ajatellen hyvä työskennellä pidempiä pätkiä saman hevosen kanssa, siksipä ratsastajille kokeilemalla etsitään mieluisat hevoset jotka auttavat ratsastajaa pääsemään tavoitteisiinsa.

Hevosten hyvinvointi on tärkeää, meille se on koko toiminnan lähtökohta. Se ei ole aina helppoa ratsastajalle, mutta ihminen on velkaa hevoselle hyvää ratsastusta ja oikeaa käsittelyä, niinpä me työskentelemme sitä kohti, ratsastajien hyvinvointia unohtamatta. Hyvinvoiva ratsastaja on ratsuhevosen suurimpia hyvinvoinnin edistäjiä. Kauttamme löydät myös laajan tukiverkoston oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

Ryhmäkoot

Tunnit ratsastetaan kahden ratsukon tunteina tai yksityistunteina. Poikkeuksena viikonloput jolloin on yhdet kolmen- neljän hengen ryhmätunnit/ päivä, muut tunnit yksityistunteina tai kahden hengen ryhmätunteina. Viikonlopun päivistä täytetään ensisijaisesti lauantai, sunnuntain tunnit tulevat myyntiin jos niille on riittävästi kysyntää.

Varaukset

Tallin tunnit ovat varattavissa Hopotin varauskalenterin kautta. Huomioithan varatessa että varaat tunnin oikealla hinnalla, omalla hevosella tunneille osallistuminen on erihintaista kun tallin hevosella osallistuttaessa.

Jos toivot tuntia jollekin muulle ajankohdalle kuin varauskalenterista löytyvälle ajalle, olethan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Yhteydenotot

Puhelinaika tuntitiedusteluille arkisin klo 14-15 p. 050 - 414 71 82 sähköposti: info@welldressage.fi

Tunteja on mahdollista varata arkisin myös päiväsaikaan.

Hopotissa voit tutustua tuntitarjontaan ja varata paikkasi tunneille!

Ratsastajia ei ole vakuutettu tallin puolesta, talli suosittelee ottamaan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

Yksityistunnit

Yksityistunnit pidetään ratsastajan toivomilla harjoituksilla/ tavoitteilla, joko kertaluontoisesti tai kausi/ kymppikortilla. Yksityistunteja voi varata niin ilta- kuin päiväsaikaan 

Pienryhmätunnit

Ryhmätunnit ovat kooltaan 2 ratsastajan tunteja. Pienryhmissä opettaminen on yksilöllisempää ja tasoryhmien muodostaminen helpompaa. Oppilaat saavat tunneilla enemmän opettajalta henkilökohtaista opetusta. 

Maastot

Maastoilla on max. 4 ratsukkoa.

Tallin läheisyydessä on mukavia, autottomiakin maastoreittejä, joilla voi rauhassa ratsastaa. Maastot voivat pituudeltaan olla 1-2 h mittaisia. Myös opettajan kanssa kahdestaan ratsastettavia leppoisia maastoretkiä voi varata.