Ratsutus ja valmennus

Tunnit ja valmennukset

Tunteja on tarjolla niin yksityisasiakkaille kuin yrityksillekin. 

Yksityisoppilaille on tarjolla yksityis- ja ryhmävalmennusta kouluratsastuksessa, tai muiden lajien ratsukoille perusratsastuksessa. Tuntien lisäksi on mahdollista tilata ratsutusta ja varsojen/ nuorten hevosten koulutusta ja valmistelua ikäluokkansa testeihin.

Valmennettavina on vuosien varrella ollut niin muita ammattilaisia kuin harrastelijoita hevosineen.

Varsinainen valmentaminen on aina laajempi kokonaisuus kuin tunneilla käyminen. Se sisältää kaiken hevosen läpiratsastuksesta ja lisäkouluttamisesta varusteisiin, ruokintaan ja lihashuoltoon, niin ratsastajien kuin hevosten osalta. Valmennussuhteita ajatellen on toimivinta, kun hevonen asuu yrityksen tallissa tai sen läheisyydessä.

Valmentautuminen sisältää yleensä noin 2-4 kertaa viikossa tunteja tai tarpeen mukaan hevosen läpiratsastusta tai eteenpäin kouluttamista.

Yhteistyökumppanit ovat valikoituneet aikojen saatossa, ja niin hevoselle kuin ratsastajille tarjolla on asiantuntevat verkostot tarvittavien palveluiden osalta.

Valmennustuntien toimivin muoto on yksityistunnit. Ryhmätunneilla mielellään korkeintaan kaksi ratsukkoa kerralla. Usein ratsukoilla on sen verran tasoeroja, että suuremmilla ryhmätunneilla joudutaan turhaan tekemään kompromisseja harjoitusten suhteen.

Yritysasiakkaita ovat olleet pääosin ratsastuskoulut, jotka ovat ostaneet ratsastustuntien opetuspalveluita, sekä tarvittavia toimistotyötunteja ja hevostenhoitopalveluita ratsastustuntien yhteydessä. WellDressagelta voi tilata myös tallien ruokinnansuunnitelmia, eri hevosryhmien erityispiirteet huomioiden. 

Ratsutus

Jo sisäänratsastettuja ratsutettavia otan säännölliseen, tavoitteelliseen koulutukseen. Pääsääntöisesti ratsutan valmennettavieni hevosia, tai valmennan ja opetan ratsutettavien hevosten omistajia.

Ratsutus on monessa valmennussuhteessa oleellinen osa valmennusta. Tarvittavat määrät riippuvat ratsastajan tasosta ja siitä, kuinka paljon hevosta halutaan kouluttaa eteenpäin. Useimmiten uudet valmennussuhteet alkavat hevosen läpiratsastuksella tai lisäkoulutuksella, valmentautumisen ohessa.

Valmentautuminen pysyy mielekkäänä, kun hevonen osaa siltä vaaditut asiat hyvin ja vastaa ratsastajan apuihin.

Päivittäin ratsastettavat hevoset otan omaan talliini ratsutuspaikalle. Ratsutuspaikka sisältää neljä-viisi koulutuskertaa viikossa, hevosen iän ja kunnon mukaan. Hinta palvelulle määräytyy ratsastuskertojen ja hevosen hoidon tarpeiden mukaan. Hevosia voi tuoda ratsutuspaikalle myös kuntoutettavaksi.

Varsojen ja nuortenhevosten koulutus