Tenavatunnit

Tenavatunnit

Tenavatunnit on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Tenavatunneilla on 2-3 ratsastajaa kerralla, joten tunnille voi osallistua myös esim. sisarensa tai tutun kaverin kanssa.

Tenavatunneilla tunnista hoidetaan poneja noin puolet ajasta ja ratsastetaan noin puolet. Hoidon osalta harjoitellaan lasten ikätason mukaisesti ponien harjaamista, taluttamista ja ruokintaa. Ratsastuksen harjoitteita tehdään lasten ratsastuskokemukseen perustuen, lähinnä tarjoten lapsille mukavaa yhdessäoloa ponien kanssa. Tunneille voi osallistua ilman ratsastuskokemusta eikä taluttajallakaan tarvitse hevosista olla kokemusta, kunhan naru pysyy kädessä ja jalat askeltaa eteenpäin.

Ratsastaa voi niin kentällä kuin maastossa. Ponit ovat erittäin kilttejä ja niiden käsittelyssä voi auttaa hevosiin tottumattomattomatkin vanhemmat. Aikuisten toivotaan osallistuvan ponien talutukseen. Mikäli se ei ole mahdollista, ilmoitathan siitä tallille hyvissä ajoin ennen tuntia (mielellään jo varatessa) että voidaan hankkia avustaja tuntia varten.

Ponit ovat kooltaan erittäin pieniä, noin 76cm ja 82 cm korkeita, ja kokonsa puolesta niillä voikin ratsastaa vain kaikkein pienimmät ratsastaja. Ossin painorajoitus on n.20 kg ja Jekun 25kg.

Lisäksi ponien joukossa on hieman suurempi pikkuponi, 119cm korkea poni jonka painoraja on noin 40kg.

Tenavatunnit 30€/h irtotuntina

5 kerran kortti 125€ (25€/h)

10 kerran kortti 220€ (22€/h)