Alkeiskurssit

Alkeiskurssi pienryhmässä

Alkeiskurssi sisältää 10 kertaa ratsastusta, 1 teoriatunnin ja jokaisen ratsastuskerran yhteyteen puoli tuntia hevosten hoitoa. Alkeiskurssit ratsastetaan kahden ratsastajan pienryhmissä.

Alkeiskurssillamme harjoitellaan ratsastuksen perusasiat sekä tavanomaista enemmän hevosten käsittelyä, hoitoa ja varustamista.

Ratsastuksen lisäksi hevosten kanssa on tärkeää harjoitella myös maasta käsittelyä sekä varustamista. Lajissa tarvitaan turvalliseen ja mielekkääseen toimimiseen myös paljon muita taitoja hevosten kanssa toimimiseen.

Alkeiskurssilla harjoitellaan hevosten turvallista käsittelyä, perehdytään hevoseen eläimenä ja opetellaan niiden erilaisten varusteiden pukemista.

10 alkeiskurssikerran jälkeen ratsastusta jatketaan jatkokursseilla. Jatkokursseilla hevosen kanssa osataan toimia tallissa jo itsenäisesti ja opettaminen painottuu pääsääntöisesti kentälle. Jokainen kausipaikka sisältää yhden teoriatunnin.

Talvella pakkasraja on -15, ukkosilla ja kaatosateilla ei ratsasteta. Silloin kausipaikan ratsastus ratsastetaan muuna ajankohtana, rästituntina.

Alkeiskurssilla ei ole rästimahdollisuutta kuin sairastapauksissa.

Seuraavien alkeiskurssien ajankohdat (syksy 2020)

Tiistaisin 15.9 alkaen klo 17.30-19

Lauantaisin 26.9 alkaen  klo 13-14.30

Kurssit pääset varaamaan rekisteröitymisen jälkeen Hopotista : https://hopoti.com/fi-fi/stable/WellDressage/booking?view=month&day=2020-08-13&cal=all

Alkeiskurssi kahden ratsastajan tunneilla 1,5h (1h ratsatusta ja ½h teoriaa) kerrallaan sis. teorian on hinnaltaan 500€ (50€ 1,5h)